– Privacy- en cookiebeleid –

“Je mag alles van me weten, behalve mijn pincode!”

Reclame jaren '90

Versie: november 2018

Over mij

Onderweg Naar Succes, Bredenoord 38, 3079 JA Rotterdam

Deze website, https://www.OnderwegNaarSucces.nl en alle onderdelen op deze website zijn eigendom van Onderweg Naar Succes, een onderdeel van Maedenken (KVK Rotterdam, 24429208, By Meghan/Maedenken/Legal Lioness, hierna: ONS). Ik ben Meghan.

De S in https staat voor ‘secure’. Je verbinding is dus beveiligd en gegevens worden versleuteld verzonden. Hieronder kan je lezen welke persoonsgegevens ik van je verzamel en waarom. Als de ‘s’ er niet staat, typ die dan nog even in en je bent veilig.

Privacy 

Welke persoonsgegevens verwerkt ONS?

Nou ja, zo min mogelijk, natuurlijk. Maar soms toch je voornaam en e-mailadres, je naam op social media of je @handel, je IP-adres en eventueel je profielfoto. 

Hoe komt ONS aan deze gegevens?

Doordat jij die zelf hebt doorgegeven via de site of e-mail.

Waarom en hoe worden de gegevens verwerkt?

Reacties

Als je een reactie achterlaat op de site, verzamel ik de gegevens die getoond worden in het reactieformulier, je IP-adres en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Voor het filteren van spam gebruik ik de plugin Antispam Bee. Er worden daarbij helemaal geen persoonsgegevens opgeslagen. 

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt voor je profielfoto. Hun privacybeleidspagina kun je hier vinden. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie, samen met je naam. Door een reactie te plaatsen ga je hiermee akkoord.

Wanneer je een reactie op de site achterlaat, worden die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kan ik vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat ik ze eerst nog moet goedkeuren.

Reacties op Facebook, Instagram, YouTube, Google+ en Pinterest vallen onder het privacybeleid van voorgenoemde bedrijven. Je gaat akkoord met hun algemene voorwaarden en privacybeleid als je gebruik wilt maken van hun diensten.

Ingesloten inhoud van andere websites

Sommige afbeeldingen, video’s of andere onderdelen van berichten op deze site bevatten ingesloten (embedded) inhoud van andere websites. Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof jij deze andere website bezoekt, maar je zit dan eigenlijk op die andere website dat filmpje of de foto te bekijken.

Deze websites verzamelen mogelijk data over jou, gebruiken cookies, sluiten tracking van derde partijen in en monitoren je interactie met deze ingesloten inhoud, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website. Ik kan geen invloed uitoefenen over hoe deze websites of bedrijven met jouw gegevens omgaan.

Contact

Wanneer je mij een bericht stuurt via een contactformulier op de site, wordt deze gestuurd naar een e-mailadres dat geregistreerd is via Flexwebhosting. Hun privacybeleid vind je hier in bijlage 1. De mail wordt vervolgens doorgestuurd naar mijn Gmail account en aldaar of via Outlook (Microsoft) beantwoord. Hun privacybeleid en informatie over de verwerkersovereenkomst vind je hier (Google) en hier (MS). Ik heb je gegevens (naam en e-mailadres) nodig om te kunnen reageren op je bericht. Ik bewaar je gegevens 5 jaar nadat je het laatste bericht gestuurd hebt, zodat ik nog weet wie je bent als je nog eens contact opneemt. Dit verbetert mijn service aan jou en in het geval van bronvermelding/overname van tekst, kan ik nalezen wat erover afgesproken is. Als je mij probeert te bereiken via YouTube, Facebook, Instagram, Pinterest, Google+ of andere social media, is hun privacybeleid van toepassing.

Nieuwsbrief

Als je je hebt aangemeld om updates te ontvangen van ONS, sta je op mijn mailinglijst. Deze loopt via MailChimp. Je kunt onderin de mails altijd je gegevens inzien of wijzigen en je afmelden, zodat je geen mails meer ontvangt. De link daarvoor staat onderin elke mail. Je gegevens worden maximaal 24 uur later uit het systeem verwijderd. Lees meer over de verwerkersovereenkomst en het privacybeleid van MailChimp. 

 

Cookies

Een cookie is een klein bestandje dat wordt opgeslagen in je browser, zodat een website bijvoorbeeld kan zien of je bent ingelogd of niet.

Wanneer je een reactie achterlaat op de site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doe ik voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie en zodat ik indien nodig contact met je kan opnemen. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Als je een account hebt en je logt in op deze site, sla ik een tijdelijke cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, bewaar ik een paar cookies in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft alleen het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Als je de cookiemelding weg klikt, wordt een cookie geplaatst om te onthouden dat je de melding niet meer wil zien. Ja, echt…

Affiliate links

Ik ben affiliate-partner van een aantal bedrijven. Dat betekent dat als je via mijn link iets op hun site koopt, dat ik dan een kleine vergoeding daarvoor krijg. Uiteraard link ik alleen via zo’n link naar producten die ik ook echt zelf getest heb en waar ik zelf tevreden over ben. Bij een blog kan dan de volgende tekst staan: ”Dit artikel bevat affiliate links”. Het klikken op en bestellen via zo’n link kost jou niks extra’s, maar je helpt mij er wel mee.

Als je via een affiliate link iets koopt, wordt een cookie geplaatst die voor 5 dagen lang bewaard wordt, zodat de aanbieder weet dat je via mijn website op die van hun terecht bent gekomen. Ik krijg dan een kleine vergoeding omdat je bij hen iets koopt via mijn link.

Analytics

De informatie die bij je bezoek wordt opgeslagen, wordt anoniem bijgehouden door Google Analytics. Dit gebeurt om jouw gebruikerservaring en mijn website voor jou te verbeteren, door gegevens over je surfgedrag te onthouden.

Het delen van je gegevens met anderen

In principe deel ik je gegevens met niemand en met zo min mogelijk andere bedrijven, maar Flexwebhosting en WordPress kunnen deze gegevens wel inzien. Dat doen ze niet, dankzij de verwerkersovereenkomst. Daarnaast kan het nodig zijn dat je gegevens gedeeld worden met de belastingdienst, als ik daar wettelijk toe verplicht ben. Daarnaast geldt het volgende:

Social media

Door gebruik te maken van de deel- en volgknoppen op de website, worden er door de social media platformen cookies geplaatst. Als je een YouTubevideo bekijkt via mijn site, plaatst YouTube een cookie. Dit gebeurt pas nadat je de video start. Hun privacy- en cookiebeleid is dan van toepassing. Zij kunnen jouw gedrag op het internet volgen. Zie hier het privacybeleid van de social media: Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en Google+, Twitter, LinkedIn.

Cookies verwijderen

Wil je geen cookies? Dan kun je die verwijderen via je browserinstelling. Dit verschilt per browser dus daar kan ik je niet mee helpen.

Jouw rechten

Je hebt altijd het recht om je persoonsgegevens in te zien en te wijzigen. Vul daarvoor het contactformulier in. Dit geldt niet voor gegevens die ik van je moet bewaren voor bijvoorbeeld de belastingdienst.  Ook voor vragen en klachten kan je me een bericht sturen op dezelfde manier. Verder kan je klachten over dit privacybeleid indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Kort samengevat heb je recht op inzage, rectificatie, wissen en beperking van de gegevens en heb je recht op bezwaar tegen het verwerken van je gegevens. Je kunt de door jou gegeven toestemming voor het verwerken van je gegevens altijd intrekken. Dan mag ik daarna de gegevens niet meer verwerken.

Wijzigingen van dit privacy- en cookiebeleid

Deze privacyverklaring is geschreven op basis van de criteria in de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) en kan altijd worden gewijzigd, wanneer bijvoorbeeld de wetgeving weer verandert. Het nieuwe beleid wordt dan op deze pagina geplaatst.

Vragen of opmerkingen?

4 + 15 =

Pin It on Pinterest