Het no spend year is inmiddels begonnen! En daarvan is de eerste maand alweer voorbij, dat ging snel! Hoe is deze eerste maand gegaan? Hier is de eerste update, januari 2019. 

Geen werk!

Op 2e kerstdag ben ik geblesseerd geraakt. Ik zal proberen om dit verhaal niet al te smerig te maken. Ik heb mijn rechter hand flink opengehaald aan een kapot ontbijtbord. Daarna is de genezing niet vlekkeloos gegaan, waardoor ik drie weken niet heb kunnen werken. Ik kan immers geen dreadlocks maken met één hand. En blogs typen met alleen links ging mij ook niet lukken. Ik kon niet schrijven, niet tillen, ik kon helemaal niks! Daardoor heb ik veel inkomsten misgelopen omdat ik redelijk wat klanten moest afzeggen. Ik had simpelweg teveel pijn. Op dit moment ben ik nog aan het genezen, maar het gaat al stukken beter, gelukkig. 

Leermoment 1

Met een spaarpotje achter de hand of met passief inkomen, zou het een veel kleiner probleem geweest zijn als je bijna een maand geen inkomsten hebt!

 

Dierenarts = duur!

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: mijn kater Bam is op 4 januari overleden. Hij is 12 jaar geworden. Het ziektebed begon de zomer van 2018. Hij moest aan zijn kaak geopereerd worden. Deze kaakoperatie zat er al aan te komen, want in 2017 moest hij dat ook al. Toen heeft de dierenarts al aangekondigd dat de operatie herhaald zou moeten worden. Dus afgelopen zomer gaf ik meteen aan dat hij overmatig haarverlies (dus stress/pijn) had en daarnaast verloor hij ook ontzettend veel gewicht. Na lang zoeken naar de oorzaak, bleek dat hij (onder andere) blaasgruis en nierstenen had. Een van die stenen zat vast in de urineleider. Daarnaast genas zijn kaak niet goed, waardoor hij nog steeds pijn had en dus niet at. En een kat die niet eet, heeft dus nóg meer gewichtsverlies en kan ook niet genezen van eventuele andere ziektes. Alle behandelingen en medicijnen sloegen helaas niet aan. In november en december zijn we wekelijks bij de dierenarts geweest. Helaas met een heel naar resultaat. Hij is thuis overleden. Rust in vrede, lieve Bam! 

Leermoment 2

Als ik het noodpotje, dat ik mijn noodfonds noem, niet had, had ik nooit alle zorg kunnen betalen die Bam nodig had. Ik heb om en nabij de 1200 euro bij de dierenarts achtergelaten. En dat terwijl ik nog op agressieve wijze allerlei schulden aan het afbetalen was!

 

Inkomsten en uitgaven

In januari heb ik dus erg weinig gewerkt, dus ik had weinig inkomen. Maar ik had ook de belangrijkste schulden afbetaald, dus ik had zogezegd ‘geld over’. Althans, ik had geen extra uitgaven daaraan. Ik heb het geluk dat mijn vriend de boodschappen wilde halen, want ik had eerlijk gezegd geen idee hoe ik het anders had moeten oplossen. Ik kon niet echt bij mijn moeder of bij vrienden gaan eten, want ook autorijden met één hand gaat ontzettend lastig. 

Het enige wat ik gekocht heb in januari is:

 • Eén keer avondeten (20 euro);
 • Eén keer thuisbezorgd (32 euro, waarvan de helft betaald is door mijn vriend); 
 • Sigaretten (120 euro).

Dit is uiteraard exclusief de zakelijke kosten. Alle besparingen gaan rechtstreeks naar mijn noodfonds. Als deze afgetopt is, kan ik eindelijk beginnen met het vullen van de No Spend Year spaarrekening!

Spaarsaldo 31 januari 2019

 • Noodfonds: 310,00
 • No spend year spaarrekening: 0,00

 

Doe jij ook een no spend challenge? Hoe gaat deze tot nu toe? 

xM.

Titelfoto van Pixabay.com

2 Reacties

 1. Helma

  Goh dat is nu jammer. Beteschap met je arm.
  Goed dat je een noodpotje heb. Hopen dat je snel weer helemaal beter bent.
  Sterkte

  Antwoord
  • Meghan - O.N.S.

   Hoi Helma, het gaat nog steeds af en aan met mijn blessure,.. goede dagen en minder goede dagen. Maar we houden gewoon vol 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This