Het inlassen van een no spend year vergt enige voorbereiding. Dit is niet echt iets waar impulsief aan begonnen moet worden, vind ik. Anders zal je tegen allerlei dingen aanlopen en dat is niet handig. Daarom heb een aantal manieren bedacht om mezelf voor te bereiden op een jaar lang geen onnodig geld uitgeven. Lees hieronder welke manieren dat zijn. 

1. Spaarrekening openen

Mijn doel is om 10.000 euro te sparen (lees hier waarom), door te bezuinigen en extra geld te verdienen. Om bij te houden op hoeveel de teller staat en uiteindelijk of ik het doel bereikt heb, heb ik een extra spaarrekening geopend, speciaal hiervoor. Deze rekening heb ik ook echt “No spend year – E 10.000 challenge” genoemd om bij het overboeken niet in de war te raken met mijn andere spaarrekeningen bij dezelfde bank. Alle besparingen en extra inkomsten zal ik op deze spaarrekening zetten.

2. Iedereen inlichten

Een belangrijke factor van het bereiken van doelen, is om verantwoordingspartners te hebben. In het Engels worden deze personen ‘accountability buddies’ genoemd. Het is de bedoeling dat je een persoon zoekt, die jou vervolgens aan jouw eigen afspraken kan houden. Jezelf teleurstellen als je een gesteld doel niet behaalt gebeurt vaak zat, maar iemand anders teleurstellen doen we niet graag! Daarom heb ik de afgelopen maanden al mijn vrienden, mijn klanten, mijn moeder en mijn zusje verteld wat ik van plan ben en waarom. Op deze manier heb ik dus een stok achter de deur. Iedereen kan mij dus steunen en herinneren aan mijn doel. En ik kan dus ook heel veel mensen teleurstellen… en dat wil ik niet.

3. Blog maken

Dit blog is een verlengde van punt 2. Op deze manier bereik ik namelijk nóg meer mensen, die mij ook weer aan mijn afspraken kunnen houden. Daarnaast hoop ik natuurlijk ook dat jij ook geïnspireerd raakt om een no spend year (of month) in te lassen. Zo kunnen we samen groeien en zijn we samen onderweg naar succes!

4. Huis afmaken

Mijn woning is altijd in verbouwing. Ja, echt. Iedereen zegt wel: ja het is nooit af, maar mijn huis is écht nooit af. Dit komt doordat ik altijd wel weer verzin dat ik niet aan de goede kant van het huis slaap of dat de dieren meer ruimte nodig hebben. Dus ik ben sinds ik er woon (2014) vier keer van slaapkamerlocatie gewisseld, en zo groot is mijn flat niet. Ik heb dus zelfs een extra kamer gebouwd. En nog gewoon niet tevreden, hè! Afijn. Het moet dus echt even af, want volgend jaar mag ik er geen geld meer tegenaan gooien.

5. Kledingkast modereren

Vroeger was ik skater, goth, alto… Sindsdien ben ik er vrij gemiddeld en saai bij gaan lopen, ‘volwassen’ noemen ze dat, ‘je kleden naar je leeftijd‘. Saai. Maar nu heb ik eindelijk besloten hoe ik eruit wil zien qua kledingstijl. Ik heb kleurkaarten gekocht bij iemand die ik op YouTube vond, zij geeft advies over welke kleuren en tinten bij jouw specifieke ondertoon (huidskleur) passen en welke absoluut niet. Daarnaast was ik bezig met het aanleggen van een capsule wardrobe én heb ik mijn kledingkast uitgemest aan de hand van de KonMari methode. Lang verhaal kort: ik heb ‘geen’ kleren meer. Technisch gezien wel, maar ik heb echt heel weinig om uit te kiezen (voor de winter en voor werk). Met als gevolg dat nu alles heel snel kapot gaat, omdat ik alles zo vaak draag. Dat moet dus aangepast worden, want ik zie extra kleding als een luxe en daar mag ik volgend jaar geen geld aan uitgeven.

6. Nieuwe ochtendroutine

Als ik extra inkomsten wil genereren, moet ik fit, alert en gefocust zijn. Dit kan ik alleen bereiken als ik de dag goed uitgerust en goed gehumeurd begin. Daarom moet ik eerder naar bed (eigenlijk) en eerder opstaan. Ik ben bezig in het boek The Miracle Morning van Hal Elrod. Hij omschrijft hoe succesvolle mensen hun dag beginnen en die ochtendroutine ga ik nadoen. Een jaar of 10 geleden, stond ik rond 10 uur op en kwamen mijn klanten vanaf 11 uur voor hun haar. Sinds een paar jaar sta ik rond 9 uur op en komen mijn klanten vanaf 10 uur. Dit heb ik dit jaar al kunnen verbeteren via half 9, naar 8 uur, naar nu half 8. Mijn doel is 6 uur/half 7. Zo kan ik in de ochtend rustig en zonder afleiding aan mijn doelen en eventuele andere belangrijke dingen werken, voordat mijn klanten om komen.

7. Nieuwe mindset ontwikkelen

Om goed met geld om te gaan, moet je ook goed denken. Beperkende en negatieve gedachten zorgen voor slechte gevoelens, die op hun beurt weer zorgen voor slecht (geld)gedrag. Ik moest dus anders over geld (verdienen) gaan denken. De cursus die ik volg bij John Assaraf helpt mij daarbij. Het was een gigantisch grote uitgave, maar die heb ik al dubbel en dwars terugverdiend! In harde euro’s ja. Het was dus een heel goede investering. En in mijn humeur ook overigens! Ik volg de cursus op dit moment nog een keer, want ik hoor en leer altijd weer iets nieuws, wat mij de vorige keer niet opviel. Super fijn!

 

Deze 7 manieren van voorbereiding gaan mij helpen om succesvol het no spend year door te komen en mijn doelen te bereiken. Heb jij nog meer tips? 

xM.

Titelfoto van Pexels.com

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This