In januari van 2018 kwam ik uit de kast. Het heeft mijn leven veranderd. Er vielen zoveel kwartjes. En ik kwam ook opeens veel anderen tegen die dezelfde gevoelens en gedachtes hadden als ik. Ik was niet alleen maar. Ik durf te zeggen dat ik gehuild heb. Het voelde zo fijn om te weten dat ik niet alleen ben.. en ook dat ik niet gek ben! Waar heb ik het over? Ik ben een multipod.

Wat is een multipod?

Een multipod is iemand die meerdere interesses, passief of talenten heeft, die op het eerste oog niet bij elkaar passen. Andere namen hiervoor zijn multipotential(ite), multipassionate en renaissance persoon. Het meest bekende voorbeeld van een renaissance persoon was Leonardo DaVinci. Hij was uitvinder, filosoof, scheikundige, beeldhouder, schilder, architect, ingenieur, natuurkundige, beeldhouwer, componist, schrijver en anatomist. Zo dan! Hij leefde in de italiaanse renaissance en daarom heet het ook zo. Een homo universalis (universele mens), een generalist, een manusje van alles (maar ook meester in alles). Een duizendpoot.

Hoe weet ik of ik een multipod ben?

Herken jij je hierin?

Dat is voor mij zo herkenbaar. De vraag: wat wil je later worden. En dat je dan antwoordt met een aantal verschillende beroepen en functies. En dat mensen dat dan raar vinden en zeggen dat dat niet kan. Maar gelukkig kan dat wel!

Het is best mogelijk om op meerdere verschillende dingen te focussen. Soms niet op 1 dag of in 1 week, of zelf in 1 maand, maar het kan zéker. Hoe weet ik dat?

 Ik ben serial entrepeneur.

Eerder dit jaar ben ik mijn vierde bedrijf begonnen, dit keer een VOF met mijn vriend. Wij ontwerpen en maken betaalbare, duurzame industriële meubels. Met de hand ja. Maar eerder heb ik ook mijn derde bedrijf ingeschreven bij de KvK, als geldcoach voor koppels. En ik was sinds 2007 al dreadlockspecialist met sinds 2015 een bijbehorende webwinkel met het meest volledige assortiment producten voor dreadlocks. In de tussentijd heb ik mijn diploma Hbo-Rechten gehaald en heb ik ook de post-hbo opleiding tot Budgetcoach gevolgd en afgerond. En ik ben blogger op deze site.

Deze duizendpoot staat niet stil.

Ooit wil ik nog Biologie gaan studeren en huisdierblogger (en PetTuber) worden, al dan niet met een bijbehorende webwinkel of adviesbureau.

Deze site ging over mijn reis naar succes. Voor mij betekent dat geluk, wijsheid en financiële vrijheid. Dat blijft zo. Maar ik geef er vanaf nu dus een beetje een draai aan. Ik neem je mee onderweg naar succes als multipod. Dus als er een en ander verandert op de site, dan klopt dat dus.

 

Ga je mee op reis?

xM.

 

Ps. Ben jij ook een multipod? Let me know!

Titelfoto door Josh Sorenson via Pexels, 2e foto door Wilson da Vitorino via Pexels

Pin It on Pinterest

Share This